Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir’deki 6 beldede 7 Haziran’da belediye başkanlığı seçimi düzenlenecek. 10 binden fazla seçmen sandığa gidecek.
Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir’e bağlı altı beldede 10 binden fazla seçmen, 7 Haziran’da belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi için yeniden sandık başına gidecek. Yeniden belde statüsü kazanan bu yerleşim yerlerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla düzenlenen seçimler, partiler arasında yoğun bir rekabete sahne oluyor.
Cumhur İttifakı, altı beldenin tamamında ortak adaylarla seçime katılma kararı aldı. Bu kapsamda, beş beldede AK Parti adayı, bir beldede ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı yarışacak. AK Parti; Tokat’ın Bağtaşı, Yolüstü ve Çevrecik beldeleri ile Nevşehir’in Mustafapaşa ve Gümüşhane’nin Tekke beldesinde aday çıkardı. MHP ise Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde kendi adayını belirledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise Mustafapaşa, Çevrecik ve Tekke beldelerinde adaylarını belirleyerek seçime giriyor. Adaylar, mini seçim olarak nitelendirilmesine rağmen genel seçimleri aratmayacak yoğunlukta bir kampanya yürütüyor. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, seçmenlere bedava yemek, yaşlılara evde bakım, gençlere konut ve doğalgaz gibi çeşitli vaatlerde bulunuyorlar.
Beldelerde seçim ofisleri kuran ve parti teşkilatlarıyla birlikte kapı kapı dolaşan adaylara, önümüzdeki günlerde parti yönetimlerinden de destek gelmesi bekleniyor. Özellikle Cumhur İttifakı’nın adaylarını desteklemek amacıyla bakanların seçim yapılacak beldeleri ziyaret edeceği belirtiliyor.
Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla yeniden sandık başına gidecek altı beldede toplam 10 bin 713 seçmen bulunuyor. Bu seçimler için 36 sandık kurulacak.
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Tekke beldesi, 2 bin 969 seçmen ile en fazla seçmene sahip yerleşim yeri konumunda. Burada 9 sandık kurulacak.
Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesi ise 710 seçmenle en az seçmene sahip belde olarak öne çıkıyor. Kuşçu’da iki sandık kurulacak.
2024 yerel seçimlerinde Tokat’ın Reşadiye ve Almus ilçelerinde MHP zafer elde etmişti. Gümüşhane Merkez’de de MHP kazanmıştı.
Nevşehir’in Mustafapaşa beldesinin bağlı olduğu Ürgüp’te ise CHP, MHP adayını sadece 36 oy farkla geride bırakarak seçimi önde tamamlamıştı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap