İngiltere’de akaryakıt istasyonlarında geçici tedarik kısıtlamaları başladı. Asda CEO’su, artan talep ve aksaklıklar nedeniyle durumu değerlendirdi.
İngiltere’de ABD/İsrail-İran Savaşı’nın tetiklediği enerji piyasalarındaki baskı, ülkedeki akaryakıt istasyonlarında geçici tedarik kısıtlamalarına yol açtı. Asda İcra Kurulu Başkanı Allan Leighton, bazı istasyonlarda yaşanan bu durumun, fiyat dalgalanmaları nedeniyle “çok güçlü bir talep artışı”ndan kaynaklandığını belirtti. Bu gelişmelerle birlikte benzin ve dizel fiyatları savaş öncesi döneme göre önemli ölçüde yükseldi.
Ülke genelinde benzinin litre fiyatı 1,5 sterlinin üzerine çıkarak savaş öncesine göre yaklaşık yüzde 15 artış gösterdi. Dizelin litre fiyatı ise 1,77 sterlin seviyesine ulaştı. Enerji ticareti için kritik öneme sahip Hürmüz Boğazı’nda yaşanan trafik aksaklıkları, petrol ve gaz piyasalarında arz ve fiyat baskısını sürdürüyor.
Ulusal basına yansıyan haberlerde açıklamalarına yer verilen Asda İcra Kurulu Başkanı Allan Leighton, perakende zincirinin akaryakıt istasyonlarının “küçük bir bölümünde geçici kısıt” yaşandığını doğruladı. Leighton, fiyat dalgalanmaları sebebiyle oluşan “çok güçlü bir talep artışı”nı bu durumun ana nedeni olarak gösterdi.
Yakıt satış hacimlerinin önemli ölçüde arttığını kaydeden Leighton, talebin arzın önüne geçtiğini ifade etti. Arzın sıkışık olduğunu ve bu konuda yoğun çaba gösterildiğini belirtti.
Leighton, sorunun geçici olduğunu vurguladı. Teslimat beklenen dönemlerde bazı aksaklıkların yaşanabileceğini ve bunun bir süre daha devam etmesini beklediklerini aktardı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap