İran Tarım Bakanı, ABD’den tarım ürünü ithalatı seçeneğinin belirli şartlar altında değerlendirilebileceğini açıkladı.
İran Tarım Bakanı, ülkenin temel ihtiyaç maddeleri tedarik politikaları kapsamında ABD’den tarım ürünü alımı seçeneğini değerlendirebileceklerini belirtti. Bakan, bu tür bir ithalatın belirli şartlara bağlı olacağını ifade etti.
Tarım Bakanı Kızılce, Tahran’da yaptığı açıklamalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın serbest bırakılan fonlarla ABD’den tarım ürünü alacağına dair açıklamalarına yanıt verdi. Bakan, ithalatın sağlık, kalite ve fiyat ilkelerinin karşılanması halinde mümkün olabileceğini söyledi.
Kızılce, ABD dahil olmak üzere yabancı şirketlerden yapılacak alımlarda üç temel şartın gözetileceğini vurguladı. Amerikan şirketlerinin de bu şartları karşılaması halinde İran’a ürün satabileceğini ekledi.
Bakan, Trump’ın iddia ettiği gibi İran’ın serbest bırakılacak varlıklarla ABD’den tarım ürünü alma zorunluluğu bulunmadığını belirtti. İran’ın standartlarına uymayan ürünlerin hangi ülkeden olursa olsun alınmayacağını sözlerine ekledi.
Kızılce ayrıca, uluslararası düzeyde tarım ürünleri için yeni pazarlar oluşturmanın doğal olduğunu ve bunun İran’ın küresel pazarlardaki pazarlık gücünü artırabileceğini ifade etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap