İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları şiddetleniyor. Sur kentinden dumanlar yükselirken, Savunma Bakanı Katz işgal ve yıkım sinyali verdi.
İsrail, 2 Mart’tan bu yana devam eden yoğun saldırılarına bir yenisini ekleyerek Lübnan’ın Sur kentini hedef aldı. Saldırı sonrası bölgeden dumanlar yükselirken, İsrail Savunma Bakanı Katz, Lübnan’ın güneyini işgal altında tutacaklarını ve İsrail sınırındaki Lübnan köy ve beldelerindeki tüm evleri yıkacaklarını açıkladı.
İsrail ordusu, 2 Mart tarihinde Lübnan’dan füze atıldığını tespit ettiğini duyurmuştu. Bu tespitle birlikte ülkenin kuzeyinde sirenler çalmaya başladı.
Daha sonra İsrail ordusu, Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını açıkladı. Başkent Beyrut’u da hedef alan İsrail güçleri, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenledi.
İsrail, bu saldırıların ardından Lübnan’da kara işgalini genişletme kararı aldı. Bu karar, bölgedeki gerilimi daha da artırdı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda 1247 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu durum, bölgedeki insani krizi derinleştirdi.
Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetimi, İsrail’in işgali ve saldırıları nedeniyle zorla yerinden edilenlerin sayısını açıkladı. Resmi kayıtlara göre bu sayı 1 milyon 162 bini aştı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap