İspanya’da yılın en büyük orman yangını Zaragoza’da 12 bin hektarı küle çevirdi. 1000’den fazla kişi tahliye edilirken, rekor sıcaklıklar bekleniyor.
İspanya’nın Zaragoza kentine bağlı Cinco Villas bölgesinde çıkan ve ülkenin bu yılki en büyük orman yangını olarak nitelendirilen olayda 12 bin hektarlık alan zarar gördü. Yangın nedeniyle 1000’den fazla kişi tahliye edildi.
Yangınların etkilediği bölgelerde ulaşım aksarken, itfaiye ekipleri alevlerle mücadele ediyor. Zaragoza’daki yangının boyutları, bölgedeki en büyük çevre felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçti.
İspanya’nın Guadalajara bölgesindeki La Mierla’da da kontrol altına alınamayan bir orman yangını meydana geldi. Bu yangında yaklaşık 5 bin 400 hektarlık alanın kül olduğu ve 600’den fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.
Ülke genelinde devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için yüzlerce itfaiye personeli görevlendirildi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması, yangınların yayılma riskini artırıyor.
İspanya Meteoroloji Enstitüsü, ülkenin yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği uyarısında bulundu. Bazı bölgelerde hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.
Özellikle Zaragoza ve Guadalajara’daki yangınların sürdüğü bir dönemde gelen bu uyarı, yetkilileri alarma geçirdi. Çarşamba ve perşembe günleri için beklenen aşırı sıcaklıklar, yangınla mücadele çabalarını zorlayacak.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap