Kazakistan’da anayasal düzeni zorla değiştirmeyi amaçladığı iddia edilen bir aşırılıkçı gruba yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi, 30 Ekim’de savcılık koordinasyonunda gerçekleştirilen soruşturmada 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüpheliler, anayasal düzeni zorla değiştirmeye yönelik bir aşırılıkçı grup kurmak ve terör propagandası yapmakla suçlanıyor.
Gözaltına alınan şüphelilerin, Kazakistan’ın batı bölgelerinde anayasal düzenin temellerini zorla değiştirmeyi hedeflediği değerlendiriliyor. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ateşli silahlar, uyuşturucu maddeler, dini içerikli materyaller ve kitaplar gibi deliller ele geçirildi.
Ayrıca, grup tarafından çocuklar ve ergenlere yönelik işletilen 3 gizli eğitim merkezinin faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi. Bazı grup üyelerinin geçmişte terör ve adi suçlardan hüküm giydiği bilgisi de paylaşıldı.
Soruşturma kapsamında, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 201. maddesi gereğince daha fazla detayın kamuoyu ile paylaşılmayacağı belirtildi. Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini açıkladı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap