Kiev’de kimliği belirsiz bir kişinin markette rehin aldığı kişilere ve sokaktaki vatandaşlara yönelik silahlı saldırısı sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.
Kiev’in Holosiyvskiy semtinde kimliği belirsiz bir kişi, sokaktaki insanlara yönelik silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti.
Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kiev’deki silahlı saldırganın polis özel kuvvetlerince etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Saldırganın gözaltına alınma esnasında pasifize edildiği belirtildi.
Klimenko, saldırganın bir markete girerek bazı kişileri rehin aldığını ve polise ateş açtığını kaydetti. Saldırı sonucu rehin alınanlardan birinin öldürüldüğü, sokakta ise dört kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı. Ağır yaralanan bir kadın ise hastanede hayatını kaybetti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırıda toplamda 6 kişinin öldüğünü doğruladı. Dört rehinenin kurtarıldığını belirten Zelenskiy, biri 12 yaşında çocuk olmak üzere 14 kişinin yaralandığını açıkladı. Zelenskiy, saldırganın daha önce yargılandığını ve evini ateşe verdikten sonra dışarı çıktığını da ekledi. Rusya doğumlu saldırganın uzun süre Donetsk bölgesinde yaşadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap