ABD, İsrail seçimleri öncesi Netanyahu alternatifi muhalefet liderleriyle gayriresmi temas başlattı. Bennett ve Eisenkot gibi isimlerle görüşüldüğü bildirildi.
ABD yönetimi, İsrail’de yaklaşan seçimler öncesinde Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümete alternatif olarak görülen muhalefet liderleriyle gayriresmi kanallar aracılığıyla temas kurmaya başladı. Bu temasların amacı, İsrail siyasetindeki olası değişimleri ve gelecek senaryolarını anlamak olarak belirtiliyor.
İsrail’de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun haberine göre, ABD’nin eski Trump yönetiminden bazı yetkililer, İsrail’de başbakanlık koltuğu için adı geçen muhalif isimlerle ilişkileri geliştirmek amacıyla gayriresmi görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu hamle, ABD’nin Tel Aviv’deki siyasi gelişmeleri yakından takip ettiğini ve olası bir hükümet değişikliğine hazırlıklı olmak istediğini gösteriyor.
Haberde, ABD yönetiminin gayriresmi temas kurduğu muhalifler arasında eski Başbakan Naftali Bennett ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot gibi isimlerin bulunduğu aktarıldı. ABD yönetiminin bu temasları kurmasındaki temel motivasyonlardan birinin, mevcut İsrail koalisyon hükümetindeki aşırı sağcı bakanların varlığının Washington’da yarattığı endişe olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar nedeniyle uluslararası imajı zedelenen mevcut hükümetle diplomatik süreçlerin ilerletilememesi de ABD’nin rahatsızlık duyduğu bir diğer konu olarak öne çıkıyor.
ABD’li yetkililerin, en geç 27 Ekim’de yapılması planlanan İsrail seçimlerinde Netanyahu’nun bir yenilgi yaşayacağını değerlendirdiği belirtiliyor. ABD ile İran arasındaki mutabakatın ardından İsrail hükümeti ile Trump yönetimi arasındaki anlaşmazlıklar kamuoyuna yansımıştı. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın mutabakata tepki göstererek
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap