ÖSYM, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar üzerine hafta sonu İstanbul’da yapılması planlanan bazı sınavları erteledi. Detaylar ve etkilenen sınavlar açıklandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), İstanbul’da hafta sonu yapılması planlanan bazı sınavların ertelendiğini duyurdu. İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda bu erteleme kararı alındı.
ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 17-18 Ekim tarihlerinde İstanbul’da yapılması planlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2026/11 Farsça/İngilizce) ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınavı gerçekleştirilmeyecek.
Bu sınavların ertelenme gerekçesi İstanbul Valiliği tarafından alınan kararlar olarak belirtildi. Erteleme kararı, hafta sonu İstanbul’da uygulanacak tüm sınavları kapsıyor.
İstanbul dışındaki tüm sınav merkezlerinde ise planlanan sınavlar, daha önce duyurulan takvime uygun olarak gerçekleştirilecek. Bu durum, İstanbul dışındaki adaylar için herhangi bir değişiklik anlamına gelmiyor.
İstanbul’da sınava girecek adayların mağduriyet yaşamaması için gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edildi. Adayların hak kaybı yaşanmaması adına ÖSYM tarafından bilgilendirme süreçleri yürütülecek.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap