CENTCOM, ABD’nin İran limanlarına uyguladığı deniz ablukası sonucu 21 geminin geri döndüğünü bildirdi. Detaylar açıklandı.
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran limanlarına uygulanan deniz ablukası nedeniyle 21 geminin geri döndüğünü açıkladı. Açıklama, ABD merkezli X platformundaki CENTCOM hesabından yapıldı.
Güdümlü füze destroyeri USS Michael Murphy’nin Arap Denizi’nde devriye görevinde olduğu belirtilen açıklamada, ABD kuvvetlerinin İran limanlarına giriş çıkış yapmaya çalışan gemilere karşı deniz ablukası uyguladığı kaydedildi. Ablukanın başlamasından bu yana 21 geminin ABD kuvvetlerinin İran’a geri dönme talimatına uyduğu ifade edildi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile Pakistan arasındaki müzakere sürecinin başarısız olmasının ardından Hürmüz Boğazı’nı abluka altına alma sürecinin başlatılacağını duyurmuştu. CENTCOM daha önce yaptığı açıklamada, ABD’nin İran limanlarına yönelik ablukasına 10 binden fazla askerin yanı sıra onlarca savaş gemisi ve savaş uçağının eşlik ettiğini belirtmişti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap