Çin’de Anhui, Ciangşi ve Guicou eyaletlerinde mevsimsel yağışlar nedeniyle 4. seviye sel acil durumu ilan edildi. Tatil dönemi riskleri artırıyor.
Çin’in doğusundaki Anhui ve Ciangşi ile güneyindeki Guicou eyaletlerinde, mevsimsel cephe yağışları nedeniyle 3 Temmuz’a kadar sürecek sel tehlikesi öngörülüyor. Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, bu bölgelerde acil durum ilan etti.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu üç eyaletin yoğun yağışların etkisi altında kalacağı belirtildi. Uzun süreli yağışların nehir taşkınlarına, dağlık bölgelerde çamur akıntılarına ve toprak kaymalarına yol açabileceği vurgulandı. Ayrıca şehirlerde kanalizasyon sistemlerinin tıkanması riski de bulunuyor.
Devlet Sel Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi, bu tehlikeler nedeniyle Anhui, Ciangşi ve Guicou eyaletlerinde 4. seviye sel acil durumu ilan etti. Bu seviye, en düşük acil hazırlık seviyesini temsil ediyor.
Açıklamada, yaklaşan yaz tatili nedeniyle nehir turizmi faaliyetlerinin artmasının sel kontrolünü zorlaştırabileceği ifade edildi. Yerel yönetimlere, nehirlerdeki sel koruma tedbirlerini artırma ve acil durum yardımı hazırlıklarını tamamlama çağrısı yapıldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap