ABD Başkanı Trump, İran’ın anlaşma müzakerelerindeki zaman kaybı nedeniyle bedel ödeyeceğini söyledi ve enerji santrallerine saldırı sinyali verdi.
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İran’ın nükleer anlaşma müzakerelerinde zaman kaybettiğini belirterek, bunun bedelini ödeyeceklerini ifade etti. Trump, İran ordusunun artık var olmadığını ve Orta Doğu’nun zorbasının yenilgiye uğradığını savundu.
Trump, İran’ın anlaşma için “çok fazla zaman harcadığını” ve bu durumun sonuçlarının ağır olacağını belirtti. ABD Başkanı, İran’dan “laf” geldiğini ancak somut bir adım olmadığını dile getirdi.
Donald Trump, İran’daki enerji santralleri ve köprülere yönelik saldırı emri verme noktasına geldiğini ima etti. ABD ordusu, İran’ın bir ABD helikopterini düşürmesine karşılık olarak gece yarısından sonra İran’a karşı saldırılar başlattığını duyurmuştu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu da ABD’nin saldırılarına misilleme olarak bölgedeki ABD üslerinin hedef alındığını açıklamıştı. ABD ordusu, sabah 05.00 sularında İran’a yönelik operasyonların tamamlandığını bildirdi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap