Türk gazeteciler, Rusya sınırındaki Ukrayna’nın Sumi bölgesini ziyaret ederek 21. Tugay askerleriyle görüştü. Bölgedeki hasar ve savunma önlemleri görüntülendi.
Türkiye’den bir grup gazeteci, Rusya sınırına yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Ukrayna’nın Sumi bölgesini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, bölgede görev yapan 21. Ayrı Mekanize Tugayı’ndaki Ukraynalı askerlerle bir araya gelindi.
Türk basın mensupları, Ukraynalı askerlerin eğitim alanlarını ve kullandıkları askeri teçhizatları yakından inceledi. Ziyaret, savaşın ilk günlerinden bu yana yoğun çatışmaların yaşandığı bölgedeki durumu gözler önüne serdi.
Sumi Bölgesi Askeri Valiliği Birinci Başkan Yardımcısı Volodymyr Babych, askeri bir anıtın önünde yaptığı açıklamada, bölgede barış içinde yaşanacak günlerin özlemini dile getirdi. Babych, savaşın Sumi’deki 17 bin yerleşim ve inşaat alanına zarar verdiğini belirtti.
Bölgede hava saldırısı sirenlerinin sıkça çaldığına dikkat çeken Babych, gazetecilere Rus insansız hava aracı saldırılarına karşı alınan önlemleri de gösterdi. Gazeteciler, bu kapsamda kurulan ‘anti-dron ağ koridorlarını’ görüntüledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap